Om oss

Det enda vi vet om framtiden är att den kommer att se annorlunda ut. Därför måste en skola som formar framtidens medarbetare också jobba annorlunda.

Vad behöver då våra elever – framtidens medarbetare – för att förbereda sig för sitt framtida yrkesliv?

Goda relationer, nytänkande och kommunikation på schemat

Vi vet att förmågan att bygga goda relationer, leda sig själv och andra, att våga tänka annorlunda och prova nya vägar för att hela tiden lära nytt är avgörande för att barn och unga ska lyckas – nu och i framtiden. Därför bygger vi vår undervisning på goda relationer, innovation och kommunikation under alla dina år hos oss.

Skola + samhälle = sant

På Gustavslundsskolan tror vi på ett nära samarbete mellan skolan och samhället så att du som elev tidigt får många och rika möjligheter att lära i ett meningsfullt sammanhang – på riktigt. Det ska vi göra tillsammans med många, duktiga medarbetare med stora hjärtan.

Vi gillar annorlunda

Vi lär på samma sätt men har olika förutsättningar, behov, framtidsdrömmar och talanger. Därför anpassar vi undervisningen till våra olikheter, inte tvärt om.

Våra medarbetares viktigaste uppgift är att inspirera dig till nyfikenhet, kreativitet och kunskap så att du utvecklas och når så långt du kan och vill under din tid hos oss. Genom att ta vara på dina kompetenser och din drivkraft i lärandet, din lärpotential, gör vi undervisningen både individuell och kreativ.

Vi bjuder in nytänkande inspiratörer från olika delar av samhället att berika oss och lära tillsammans med, så att vi både lär i nuet och kan blicka framåt.

Din framtid

När du lämnar Gustavslundsskolan vill vi att du har med dig kunskaper och förmågor som berikat dig. Du har en stark drivkraft att lära och göra världen ännu bättre. Du är uthållig i ditt lärande och vågar välja nya vägar för att nå resultat på din väg vidare till gymnasiet, till högskolan eller universitetet – och ett meningsfullt yrkesliv.